ادویه جات شگفت انگیز و خواص آن ها | طب ایرانی

ادویه جات عجیب و خواص اونا

در دنیای مدرن امروزه ادویه جات به دلیل خواص زیادی که دارن جایگاه خود رو در بین خیلی از مردم پیدا کردن.طب سنتی و در بسیاری موارد علم پزشکی خواص عالی این ادویه جات رو در درمان خیلی از بیماریا کشف کرده.در این مطلب می خوایم شما رو با ۵ ادویه سالم و پر خاصیت آشنا کنیم.

کاکائو: شفابخش قلب

چه شیرینه! نتیج ده ها تحقیق نشون داده آدمایی که کاکائو رو به شکل یه نوشیدنی گرم یا به صورت تیکهای شکلات تلخ مصرف می کنن، در مقایسه با کسائی که کاکائو مصرف نمی کنن از سلامت قلبی عروقی بهتری بهره مند هستن. مطالعه انجام شده در مورد  مشکل قلبی در خانوما که ۹ سال به طول رسید، نشون میده کسائی که در هفته دو یا سه وعده شکلات باکیفیت مصرف می کنن، نسبت به کسائی که اصلا شکلات مصرف نمی کنن، ۳۲ درصد کمتر در خطر مشکل قلبی قرار می گیرن. تو یه مطالعه بلندمدت دیگه هم مشخص شد مردانی که در هفته ۳/۱ فنجون شکلات می خورن، در مقایسه با کسائی که در طول هفته شکلات مصرف نمی کنن، ۱۷ درصد کمتر دچار سکته مغزی می شن. فایده های درمانی کاکائو به پلی فنولا و فلاوانولا -ترکیبات ضد التهابی موجود در کاکائو- نسبت داده می شه که از بسیاری جهات واسه قلب به درد بخور هستن. در واقع، تحقیقات جدید نشون میده که ظرفیت آنتی اکسیدانی کاکائو حتی از آب میوه هم بیشتره. با این حال، این امتیازات محدود به قلب نمی شن. تحقیقات محققان نشون داده که این خوردنی شیرین به کنترل بیماریای التهابی مانند دیابت، سیروز کبدی و بیماریای دژنراتیو مغز مانند فراموشی هم کمک می کنه.

سالم ترین و مفیدترین شکلات تلخ شامل ۷۴ درصد (یا بیشتر) کاکائوی جامده. اگه به فکر داشتن قلب سالم تری هستین، هیچوقت شکلات زیر ۶۰ درصد نخرید. بهتره شکلاتی بخرین که قلیایی نشده باشه. این روند به خاطر رفع تلخی کاکائو انجام میشه، اما به قیمت از بین رفتن وجود طبیعی کاکائو و هم اینکه ۲۳۰ کالری و ۵ گرم قند موجود در اون تموم می شه. یه قانون کلی واسه خرید کاکائو هست: هر چقدر کاکائو تلخ تر باشه، ارزش خرید بیشتری داره! هم اینکه شکلات غریزه جنسی شما رو هم تقویت می کنه.

دارچین: توازن قند خون

از قضا، دارچین که واسه دادن عطر و طعم بیشتر به غذاهای پختنی استفاده میشن، به کنترل قند خون تون هم کمک می کنه. از این رو، واسه دیابتیا خیلی خوبه. تحقیقات محققان نشون میده که اضافه کردن یه قاشق چای خوری دارچین به یه وعده غذایی نشاسته دار به اندازه مصرف داروهای عادی دیابت موثره و به ثبات قند خون و کاهش واحد انسولین کمک می کنه. مطالعه دیگری که در مجله تغذیه منتشر شده نشون میده مصرف یه وعده غذایی شامل دارچین، فعالیت آنتی اکسیدانی خون شما رو به اندازه ۱۳ درصد افزایش و عکس العمل انسولین رو ۲۰ درصد کم می کنه. کارشناسان فکر می کنن که سینامالدئید، ماده فعال دارچین، نقش زیادی در ایجاد تعادل قند خون داره. سینامالدئید از راه تحریک گیرنده های انسولین در سلولا عمل می کنه و باعث می شه که قند اضافی از جریان خون خارج شه. امتیازات دیگری هم واسه دارچین عنوان شده: تحقیقات نشون میده که این ادویه سطح کلسترول خون رو بهتر کنه، از شما در برابر مسمومیتای غذایی مراقبت کرده و از بروز فراموشی و مریضی سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) در خانوما جلوگیری به عمل می آورد.

زردچوبه: افزایش قدرت مغز

وقتی به زردچوبه به خاطر رنگ زردش به چشم «زعفرانِ فقیران» نگاه می شد؛ اما حالا کارشناسان سلامت به اون می گن: «چاشنیِ طلاییِ زندگی». زردچوبه فایده های درمانی خود رو مدیون کورکومینه؛ این ماده فعال، خاصیت آنتی اکسیدانی داره و با شکلای جور واجور التهابات در بدن مقابله می کنه. هم اینکه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از بروز شکلای جور واجور مشکلات از سوءهاضمه گرفته تا سرطان جلوگیری به عمل می آورد. تحقیقات گذشته محققان نشون میده که زردچوبه به درمان مشکلات مغزی کمک می کنه. مطالعه گذشته اونا نشون میده آدمایی که در خطر مشکلات شناختی هستن، با اضافه کردن یه گرم زردچوبه به صبحونه خود به طور زیادی بهبود پیدا میکنن. تو یه مطالعه دیگه، محققان آسیایی به این نتیجه رسیدن افراد سالخورده ای که زردچوبه مصرف می کنن، در مقایسه با کسائی که فقط از ادویه کاری استفاده می کنن، در تست روانی نمرات بالاتری می گیرن و به سطح استاندارد نزدیک تر هستن. تحقیقات اونا هم اینکه نشون میده که کورکومین در پیشگیری و درمان مریضی فراموشی نقش به سزایی داره.

زردچوبه تنها منبع خوراکی کورکومینه، پس اگه می خواین از امتیازات اون بهره مند شید، باید حتما زردچوبه رو به رژیم غذایی خود اضافه کنین. زردچوبه مثل کاریه، اما نباید با پودر کاری که شامل زردچوبه هم هست، اشتباه گرفته شه. بهتره دنبال زردچوبه آلاپی برید که دو برابر کورکومین بیشتری داره. زردچوبه خام خیلی تنده، از این رو بهتره اونو در پخت وپز غذا استفاده کنین یا به عنوان چاشنی به گوشت، مرغ و ماهی خود بزنین.

زنجبیل: رفع مشکلات شکم

زنجبیل از هزاران سال پیش به رفع مشکلات شکم و بهبود هضم غذا معروف بوده؛ نام این ادویه در متون پزشکی چینی در قرن چهارم قبل از میلاد هم گفته شده! طی چند دهه گذشته، محققان به این نتیجه رسیدن که زنجبیل خاصیت آروم بخش داره و به رفع حالت تهوع کمک می کنه. مطالعه محققان نشون داده که زنجبیل در پیشگیری و درمان مشکلات حرکتی هم موثره. این با جلوگیری از ترشح وازوپرسین محقق می شه. واسوپرسین هورمونیه که باعث تنظیم سطح آب، نمک و قند خون در بدن می شه. در تحقیقات دیگه هم اومده که زنجبیل به شل کردن عضلات کمک کرده و درد به وجود اومده به وسیله ورزشای سنگین رو برطرف می کنه. هم اینکه نقش زیادی در جلوگیری از بروز نفخ داره. زنجبیل شامل ترکیبات آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضد باکتریایی و ضد بیماریه و فواید دیگری هم داره. تحقیقات گذشته نشون داده که زنجبیل از بروز علائم آرتروز جلوگیری می کنه و نقش زیادی در بهبود سطح کلسترول و جلوگیری از دچار شدن به سرطان داره.

زنجبیل تازه پر از جینجروله؛ ترکیبی که فایده های درمانی این ادویه مدیون اون هستش. اگه زنجبیل رو به صورت خشک بخرین، از امتیازات بیشتری بهره مند میشین.

فلفل: چربی سوزی

فلفل تندترین ادویه دنیاس؛ محققان هیچ تردیدی در مورد فواید فلفل ندارن. تحقیقات زیاد نشون داده که فلفل قرمز به کاهش فشار خون و رفع التهاب سینوسا کمک می کنه. اما بزرگ ترین مزیت اون در کاهش وزن است. کپسایسین، که عامل تندی فلفله، با افزایش درجه گرما بدن، موجب افزایش سطح سوخت و ساز و کاهش اشتهای شما می شه. در واقع، محققان به دنبال راهی هستن که از کپسایسین در جفت و جور مکملای لاغری استفاده کنن. این ترکیب نقش به سزایی در فعال شدن روند چربی سوزی در بدن داره. مطالعه گذشته محققان کانادایی نشون میده مردانی که غذاهای تند می خورن، نسبت به مردانی که اصلا غذای تند نمی خورن، ۲۰۰ کالری کمتر در روز مصرف می کنن. البته لازم نیس در مصرف فلفل زیاده روی کنین. محققان دانشگاه پوردو در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدن اگه در روز ۱ گرم فلفل قرمز (حدود ۲/۱ قاشق چای خوری) استفاده کنین، خیلی راحت می تونین اشتهایتان رو کنترل کنین و کالری بسوزونین. محققان می گن که نقش کپسایسین درکاهش در سطح مولکولی و با تغییر پروتئینای حیاتی موجود در بافت چربی محقق می شه.

هرچه فلفل تندتر باشه، کپسایسین بیشتری در خود داره. هابانرو تندترین فلفل هست و میشه گفت یه ترکیب خالصه. هم اینکه پر از کپسایسین و شدیدا آتشینه! تحقیقات نشون میده حتی اگه وزن کم نکنین، می تونین از مزیت کالری سوزی فلفل بهره مند شید. البته، شکی نیس که کپسایسین خواص سلامتی بسیار زیادی داره. اونو با کلم پیچ امتحان کنین.

منبع :

جمع آوری به وسیله بخش طب سنتی و گیاهان دارویی | خواص عرقیات سایت

  • مطالب در رابطه
  • خواص عجیب چای سبز

پاسخی بگذارید

بستن منو