ادویه مناسب برای تمام غذاها | ادویجات

سلامت – ادویه جات – ادویه مناسب واسه تموم غذاها

این ادویه دارای فواید بسیار زیادیه به خاطر همین پیشنهاد می شه که در تموم غذاهایتان استفاده کنین و …

 

توی غذاهایتان زیره بریزین
زیره مشکی به دلیل رایحه یا اسانسی که داره دارای خواص ضددرد، نفخ و اسپاسمه و به غیر از اینا، اشتها آور و محرک معده هم هست و موجب ترشح بیشتر آنزیما و هضم بهتر غذا می شه….

 هم اینکه، اسانس زیره یه ضدمیکروب، ادرارآور، ضدالتهاب، ضدسرطان، ضدحساسیت و خلط آوره. یکی از خواصی که به زیره نسبت داده می شه، افزایش سوخت وساز بدن و دخالت در کنترل وزن است ولی دلیل علمی این موضوع که به چه دلیل زیره رو به عنوان لاغر کننده می شناسن، هنوز مشخص نیس.

البته زیره ممکنه در بعضی افراد باعث افزایش سوخت وساز شده و تو یه سریای دیگه این خاصیت رو نداشته باشه. از دیگر خواص زیره میشه به شیرافزا بودن اون اشاره کرد. بعضی، زیره رو لابه لای برنج دم می کنن. کلا تموم گیاهان اسانس دار چون ترکیب شون در گرما پایین تبخیر می شه در اثر گرما مقداری از اسانس خود رو از دست میدن.

هر کدوم از این گیاهان رو اگه گرم کنین یا بپزید یا در محیط گرم نگه دارین مقداری از اسانس خود رو از دست میدن. این بوی از دست رفته در واقع همون ترکیب هاییه که داره تبخیر می شه و اندازه اون در گیاه کم میشه.

موادی مثل زیره، رازیانه و گشنیز که اسانس دارن، هم در برابر گرما و هم در نگهداری دراز مدت، مقداری از مواد خود رو از دست میدن اما خواص اونا کلا از بین نمی ره.

ممکنه بین ۵ تا ۱۲ درصد از کل اسانس اونا تبخیر شه و اندازه اون ماده مؤثر کم بشه ولی خواص کلی اش باقی می مونه. در برنج، وقتی زیره بوی نافذ خود رو داره، یعنی هنوز خواص زیره باقی مونده اما اگه گرما به اندازه ای باشه که بوی گیاه خیلی کم شه یعنی قسمت بزرگ خواص خود رو از دست داده.
 منبع:سلامتیران
ویرایش و خلاصه کردن:

پاسخی بگذارید

بستن منو