ادویه هایی زمستانی برای مقابله با آنفلوانزا | تغذیه سالم

فصل زمستون زمان جولان ویروسا و میکروبا هستش. به خاطر همین هم لازمه تموم تلاشتون رو واسه مقابله با این عوامل مریض کننده به کار بگیرین. اودیه ها جزو مخازن باارزش واسه نابود کردن این عوامل مریض کننده حساب می شن.

دارچین: ضدعفونی کننده

دارچین پوست درختی واسه سریلانکا با خواص فعال خیلی از جمله تانینا هستش. این ترکیبات خواص ضدعفونی کننده دارن. دارچین با انگل روده مقابله کرده و اسهال رو آرامش میده. این ماده شامل عصاره روغنی ضدعفونی کننده س که واسه مقابله با سرماخوردگی و برونشیت یا آنفلوانزا مؤثر عمل می کنه. چوب یا پودر دارچین واسه خوش طعم کردن شکلای جور واجور غذاها و مرباها و شیرینیجات و چیزای دیگه ای به جز اینا به کار میره. اگه سرما خوردین ۱ قاشق چای خوری پودر دارچین رو با ۱ قاشق چای خوری عسل و چند قطره لیموترش مخلوط کرده و مانند پاستیل در دهن بذارین تا آب شه. این کار رو هر روز دو مرتبه انجام بدین تا سرماخوردگی برطرف شه.

گشنیز: تقویت کننده دستگاه ایمنی بدن

گشنیز دوست آشپزی مدیترانه ایه و علاوه بر برگا از تخم گشنیز هم استفاده می شه. عصاره روغنی موجود در تخم گشنیز با حالت اسیدی معده مقابله کرده، نفخ رو نابود می کنه و کبد رو سبک می سازه. مزیت گشنیز در فصل سرما اینه که باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن در برابر بیماریای ویروسی می شه.

ادویه هایی زمستونی واسه مقابله با آنفلوانزا

پیشنهاد می کنیم در کنار غذاهای گوشتی، خورشا، پوره ها و سالادها حتماً از گشنیز استفاده کنین. واسه جفت و جور یه دمنوش سم زدا و ضدویروس می تونین ۱ قاشق چای خوری تخم گشنیز رو با یه لیوان آب دم کرده و با مقداری عسل شیرین و بخورین. می تونین به مدت دو هفته بعد از وعده های غذایی از این نوشیدنی استفاده کنین.

زردچوبه: ضدالتهاب

زردچوبه خیلی در هند کشت و مصرف می شه. رنگ زرد و خواص اون مدیون رنگدونه ای به نام کورکومینه. این ادویه خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قوی داره و از بدن در برابر رادیکالای آزاد مراقبت می کنه. اینطوری هم مانع از بروز بیماریای دژنراتیو و سرطانا می شه. زردچوبه واسه آرامش دردهای مفصلی مربوط به سرما و رطوبت مؤثر عمل کرده و از مشکلات مربوط به سرماخوردگی پیشگیری می کنه.

پیشنهاد می کنیم به تموم غذاهایتان زردچوبه بزنین. مصرف روزانه یه قاشق چای خوری از اون بدن رو سالم نگه می داره. بهتره این ادویه رو به همراه فلفل مشکی استفاده کنین. در صورت سرماخوردگی می تونین یه قاشق چای خوری زردچوبه و یه نوک انگشت فلفل مشکی رو یه لیوان شیر داغ حل کرده و بخورین.

سیر: آنتی بیوتیک

سیر که میلیونا ساله در هند و چین کشت شده منبع خواصه. این ماده غذایی خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی داشته و خون رو رقیق می کنه. واسه کنترل کلسترول خون و پیشگیری از بیماریای قلبی عروقی هم می تونین به این ماده غذایی اعتماد کنین. سیر هم اینکه خواص آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کنندگی قوی داره و در تمیزی دستگاه ادراری و تنفسی مؤثره.

مطالب در رابطه

خواص خوردن پسته در صبحونه

روش درست کردن چند نوع کیک بدون شیر

واسه مقابله با اسید معده چه بخوریم؟

فایده های درمانی چای نعنا و روش درست کردن دمنوش

این خواص مربوط به ترکیبی به نام آلیسینه. پیشنهاد می کنیم سیر رو له کرده و بعد از بیست دقیقه استفاده کنین. مصرف روزانه یه حبه سیر واسه بدن خوبه. واسه نرم شدن سیر می تونین اونو پوست گرفته و به چهار قسمت تقسیم کنین و بعد در مقداری روغن زیتون با گرما ملایم تفت بدین.

چوب میخک: ضدویروس

چوب میخک گیاهی با منشأ اندونزیه. بوی تندی داره و خواص مسکنی، ضدعفونی کنندگی، ضدالتهابی و ضدویروسی اون معروفه. این گیاه واسه مقابله با عفونتای دهن و دندون و هم اینکه عفونتای گوش، حلق و بینی، مشکلات تنفسی و مشکلات ویروسی روده خوبه. چوب میخک هم مثل دارچین معطره. می تونین از دم کرده اون استفاده کنین.

هل: خلط آور

در کشور هند هل رو به عنوان پادشاه اودیه ها می شناسن. هل شامل دانه های کوچیک و مشکی رنگیه که خواص اونا تقریبا خواص زنجبیل است. هل واسه دستگاه گوارش فوق العاده س و در عین حال ضدسرفه و خلط آور هم حساب می شه. چون ترشحات تنفسی رو دفع می کنه. این ادویه تقویت کننده عمومیه و باعث تعادل روانی می شه.

هل با طعم شور هم همخوانی داره پس واسه جفت و جور ماهی، گوشت سفید و چیزای دیگه ای به جز اینا قابل استفاده س. مطمئنا از این ادویه در جفت و جور دمنوشای جور واجور استفاده می شه. هل واسه آرامش سرفه خوبه و می تونین با جوشوندن یه قاشق چای خوری هل آسیاب شده سرفه هاتون رو برطرف کنین. هم اینکه پیشنهاد می شه هل رو به چای یا قهوه تون اضافه کنین.

زنجبیل: ضدتهوع

زنجبیل یکی از ستونای طب سنتی هنده. ترکیبات معطر اون خواص گوارشی قوی دارن، بادشکنه و اسپاسم رو نابود می کنه. از اونجایی که این ادویه باعث رقیق شدن خون می شه در نتیجه به گردش خون مناسب کمک کرده و کلسترول خون رو کم می کنه. اینطوری می تونین زنجبیل رو ادویه ای دوستار قلب بدونین. زنجبیل هم اینکه به تقویت قوای جنسی کمک زیادی می کنه.

زنجبیل باعث آرامش حالت تهوع مربوط به دوران بارداری هم می شه. سازمان بهداشت جهانی هم این خاصیت زنجبیل رو تائید کرده. می تونین از زنجبیل تازه در جفت و جور غذاهایتان استفاده کنین. این گیاه به درد بخور باعث خوش عطر شدن غذاها می شه. پیشنهاد می کنیم در جفت و جور سالاد میوه و کمپوت هم از این گیاه بی بهره نمونید. می تونین بعد از غذا واسه بهبود گوارش یا آرامش حالت تهوع از زنجبیل استفاده کنین.

جوز هندی: ضداسپاسم

جوز هندی از یه درخت حاره ای به دست میاد و معروفیت زیادی در سرتاسر جهان داره. این ادویه علاوه بر اینکه ضدالتهاب و مسکنی طبیعی (در استفاده موضعی) است خواص ضداسپاسمی قوی داره. جوز هندی با اسهال و هم اینکه گاسترو آنتریت (التهاب معده ای روده ای) زمستونی که با استفراغ و اسهال همراه س مقابله می کنه. این ادویه هم اینکه واسه ایجاد خوابی راحت مؤثره.

البته به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین که جوز هندی شامل ترکیباتیه که پتانسیل سمی شدن رو دارن. پس نباید اندازه مصرف روزانه اون به بیشتر از نصف قاشق چای خوری برسه. جوز هندی طعم ملایم و خواص خاص ای واسه دستگاه گوارش داره. می تونین از جوز هندی رنده یا پودر شده در جفت و جور غذاها و سسا استفاده کنین. این ادویه پوره هویج و پوره سیب زمینی رو هم بسیار خوشمزه می کنه. واسه داشتن خوابی راحت می تونین شبا آب لیموترش ولرم رو با عسل و یه نوک انگشت جوز هندی مخلوط کرده و بخورین.

.

منبع : nabzema.ir

پاسخی بگذارید

بستن منو