ادویه های مناسب زمستان | تغذیه سالم

 

اودیه ها مجموعه ای از مواد جور واجور و فرار می باشن که به عنوان افزودنیای رژیمی مورد استفاده قرار می گیرند. اودیه ها اشکال جور واجور فیتوکمیکالا هستن که روی هم رفته دارای اثرات آنتی اکسیدانی، کاهش کارکرد آنزیما، تحریک سیستم ایمنی، کاهش التهاب و اثرات آنتی باکتریال می باشن. این ترکیبات  همه روزه در مقادیر کمی استفاده می شن اما ترکیب اونا با بزرگ مغذیایی چون کربوهیدراتا، چربیا و پروتئینا اجازه رو شدن محسوس اونا رو نمی دن. تحقیقات گذشته نشون دهنده اثرات ادویه جات در سلامتی و مریضی می باشه. مثلا مکمل فلفل قرمز می تونه سرطان کولون رو شدید شدن کنه در  حالی که زیره سبز یا فلفل مشکی سرطانزاهای کولون رو سرکوب می کنن. ترکیبات آنتی اکسیدانی، آنتی موتاژنیک، ضد التهابی و تقویت کننده های سیستم ایمنی موجود در اودیه ها از راه تاثیر بر کارکرد بخشای موجود در بدن مثل سیستم گوارش، قلبی – عروقی، تنفسی، تولید مثل، اعصاب و بقیه اندامای بدن باعث تاثیر مثبت ادویه جات بر سلامتی می گردند.  هم اینکه ترکیبات طبیعی و سنتتیک موجود در این مواد توانایی بستن ترکیبات سرطان زا رو داشته و از رشد سرطان می تونن پیشگیری کنن. و اما فصل زمستون بهونه ای واسه انتخاب این موضوع جهت آشنایی خوانندگان عزیز مجله دنیای تغذیه با فواید بعضی از ادویه جات گردید. فصل سرما ادویه های مخصوص به خود رو داره که بسیار پر سود هستن و به گرم کردن بدن در فصل زمستون کمک می کنن.  بعضی از اودیه ها از مریضیا پیشگیری کرده و سود فوق العاده ای دارن.

دارچین

از دید پزشکی، دارچین یه گرم کننده می باشه. واسه پیشگیری از سرما و گرم نگه داشتن دستا و پاها یی که هر لحظه احساس سرما می کنن انتخاب خوبیه. یه فنجون چای دارچین تشکیل شده از چوب دارچین و یا ریختن یه قاشق چای خوری پودر دارچین تو یه لیوان آب جوش راه خوبی واسه پیشگیری از آنفولانزا در زمستانه. یه فنجون چای دارچین می تونه دردای قاعدگی رو آروم کنه، درد مفاصل رو آرامش دهد و هم اینکه احساس پری بعد از یه وعده غذایی رو کم تر کنه، کمک به هضم بهتر غذا کنه و از ریفلاکس جلوگیری کنه. مصرف منظم چای دارچین می تونه باعث قوی تر شدن لثه ها شه و خاصیت آنتی اکسیدانی قوی داره .نگفته نمونه در هند از چای دارچین واسه درمان تهوع و استفراغ استفاده می شه. در دوران بارداری و آدمایی که دچار زخم معده یا روده هستن باید از مصرف دارچین دوری شه. چون می تونه باعث ایجاد نشونه هایی شه بدین صورت که سیستم عصبی مرکزی رو تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد خواب آلودگی و یا افسردگی و در موارد زیاد تر باعث تاکی کاردی می شه.

هل

جویدن دانه های تازه هل می تونه در هضم بهتر اثر داشته باشه. پودر اون مزه و طعمش رو سریع از دست می دهد در حالی که دانه های هل با پوست می تونه طعم دار و موثرتر باشه. مصرف هل می تونه در کارایی کبد، معده و روده و اشتها به درد بخور باشه. در آلمان از این ادویه واسه آرامش سرفه، برونشیت، کاهش تب، کاهش التهاب دهن و حلق، رفع مشکلات کبد و کیسه صفرا، تقویت سیستم ایمنی در جهت کاهش عفونت استفاده می شه. در طب سنتی، از هل مانند دارچین در درمان مشکلات گوارشی استفاده می شه. برخلاف دارچین مصرف هل در دوران بارداری خطری نداره و حتی می تونه باعث آرامش مریضی صبحگاهی شه.

جوز هندی

در طب سنتی از جوز در درمان اسهال، التهاب غشای موکوسی، نفخ و استفراغ استفاده می شه. در چین از این ادویه واسه آرامش سردرد، کاهش تب، نابود کردن ضعف و ناتوانی استفاده می شه. نگفته نمونه روغن این ادویه جهت  کاهش درد های روماتیسمی پیشنهاد می شه.

 زیره مشکی

دانه های زیره گرم، شیرین و تند می باشه و خواص زیادی داره از جمله : ۱٫علاوه بر خواص دارویی، دانه های زیره ارزش غذایی دارن و شامل نوترینتا، مینرالایی چون آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، منگنز، سلنیم، روی، منیزیم ، ویتامینای A، E، C و گروه B و آنتی اکسیدان می باشن.  ۲٫دانه های زیره منابع غنی فیبر رژیمی می باشن. ۱۰۰ گرم اون ۳۸ گرم (اندازه پیشنهاد شده دریافتی روزانه) فیبر بدن رو تامین می کنه. ۳٫دانه های زیره شامل آنتی اکسیدانای قوی از جمله کاروتن، گزانتین، زآ گزانتین می باشه. این ترکیبات از بدن در مقابل رادیکالای آزاد حفاظت می کنن پس بدن رو درمقابل سرطان، عفونت و بقیه مریضیا محفوظ می دارن.  ۴٫ از دانه های زیره جهت درمان سرماخوردگی، برونشیت و سندروم روده تحریک پذیر استفاده می شه.

 

نسرین قاسمی کارشناس تغذیه زیر نظر دکتر احمدرضا درستی متخصص تغذیه

زیباشو دات کام

ادویه های مناسب زمستون was last modified: ژانویه ۳۱st, 2015 by ملیکا بینا

پاسخی بگذارید

بستن منو