ادویه ها گنجینه ارزشمند تندرستی‎ | طب ایرانی

 

ادویه جات از زمانای قدیم در کشورای شرقی جایگاه خاص ای داشتن. طبق روایات تاریخی از این موادغذایی که حتی گرانبهاتر از طلا و نقره بودن، در معاملات پایاپای و واسه پرداخت بدهیا و حق الزحمه وکلا استفاده میشده س. از زردچوبه در سنگ نوشته های طب گیاهی واسه ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح نام برده شده. این ادویه خاص، یکی از ستونای اصلی طب سنتی آیورودیک و ماده اساسی داروهای سنتی هندیا، چینیا، تبتیا و کشورای خاورمیانه س. طب سنتی آیورودیک الان هم در کشور هندوستان به عنوان جانشین جدی طب غربی کاربرد داره.

امروزه دوبارهً اودیه ها در مباحث مربوط به سلامت و درمان وارد شدن و در بین بهترین مواد غذایی واسه حفظ تندرستی و مقابله با شکلای جور واجور مریضی ها جای گرفتن. در سالای گذشته پژوهشهای بیشماری در مورد فایده های درمانی و کارکرد اثر شکلای جور واجور اودیه ها انجام گرفته. در بین این مواد سحرآمیز، زردچوبه بیشتر از بقیه جلب توجه کرده و کارای تحقیقاتی مختلفی در بیشتر دانشگاههای مطرح جهان روی اون داره انجام میشه. یافته های بسیار خیلی مهمی از خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی زردچوبه تا الان بدست اومده. تحقیقات نشون میده که این خواص زردچوبه به دلیل داشتن گروهی از مواد پلی فنلی رنگی بنام کورکومینوئیدهاست. کورکومین در سلولای بدن کارای فوق العاده ای انجام میده، از جمله فرونشاندن التهاب و تورم و هم اینکه درد به وجود اومده به وسیله اونا، که این خاصیت کورکومین با داروهای ضدالتهاب قابل مقایسه و رقابته.

 

 

<<<>>

 

ترکیبات رنگی گیاهی دارای خواص معجزه آسایی هستن و با پیشرفت علم پزشکی هر روز که میگذره این خواص بیشتر رو شده و مورد جدیدی به فهرست فوائد این مواد طبیعی اضافه می شه. درباره خواص ضدسرطانی زردچوبه هم تحقیقات و تحقیقات زیادی انجام شده. این فکر از اونجا سر گرفته که محققان متوجه اختلاف زیادی در آمار مبتلایان به این مریضی خطرناک در کشورای غربی و کشورای شرقی مثل هند شدن. با در نظر گرفتن بالاتر بودن سطح بهداشت عمومی و تغذیه در جوامع پیشرفته درحالیکه انتظار می رفت اندازه گسترش سرطان در این کشورها پایین تر باشه، محققان با نتیجه به طور کاملً برعکس مواجه شدن. این محققان با دقت در رژیم غذایی و عادات تغذیه ای مردم در کشورای شرقی فهمیدن که برخلاف جوامع غربی در این کشورها ادویه جاتی مانند زردچوبه، زنجبیل و فلفل مشکی بطور روزمره و به مقدار فراوون در غذاهای همه مردم مصرف می شن. از این رو مطالعهاین مواد و خواص اونا به راه زیادی شروع شد و یافته های جالبی بدست اومد که تغییر بزرگی در درمان و کنترل شکلای جور واجور بیماریا و جانشین کردن داروهای شیمیایی با این مواد طبیعی درست کرد.

 

 

در مورد مریضی روماتیسم مفصلی و آرتریت نوجوانان و بالغین هم بررسیای مشابهی انجام شد و مشخص شد که مردم کشورای خاورمیانه مخصوصا هندوستان، بسیار کمتر از مردم جوامع غربی به بیماریایی مثل آرتریت و التهابات مفاصل دچار می شن. فلفل مشکی و زنجبیل زمانیکه با زردچوبه باهمً مصرف شن، اثرات اونو تا۳۰ برابر تقویت می کنن.مهم­ترین خاصیت باحال فلفل مشکی افزایش زیست­فراهمی بقیه مواد مغذی می­باشه. فلفل مشکی علاوه بر تقویت زیست­فراهمی کورکومین که در صورت مصرف تنها، زیست­فراهمی بسیار ضعیفی داره، در تقویت اثر کاروتن­ها و کوآنزیم Q10 هم موثره.

 

 

زنجبیل هم از گیاهان بسیار مهم در طب سنتی بوده و تحقیقات گذشته اثرات به درد بخور اونو در درمان آرتریتا و بقیه موارد درد ثابت کرده. تو یه بررسی بالینی روی ۱۲۰ مریض گرفتار به آرتروز، محققان اثر درمانی داروی ایبوپروفن رو با عصاره زنجبیل مقایسه کردن و پس از ۶ ماه دیدن که هر دوی این داروها تاثیر خوبی روی بهبود درد داشتن و فرق قابل توجه ای میان بیماران دو گروه وجود نداره.

هرچند این اودیه ها در رژیم غذایی روزمره ما هم وجود دارن ولی مقدارشان در حدی نیس که بتونن اثرات ضد التهابی داشته باشن.

امروزه از عصاره های خالص شده و تغلیظ شده این اودیه ها در جفت و جور مکملای دارویی مانند میکسودین استفاده می شه،چون در واقع این فایده های درمانی به درد بخور با مصرف کمی ادویه جات در غذاهای روزمره ما به دست نمیاد.

این مطلب به وسیله سرکار خانوم میترا اسدزاده، کارشناس ارشد بیوشیمی(ariansalamat.com) جفت و جور و واسه مجله پزشکی دکتر سلام(hiDoctor.ir) فرستاده شده. به کار گیری این مطلب فقط با ذکر منبع مجازه.

منبع : hidoctor.ir

پاسخی بگذارید

بستن منو