ادویه | چاشنی سلامتی | سبزیجات

ادویه چیه؟

ادویه رو بخشی از یه گیاه معطر تعریف می کنن که می تونه تنه درخت ( دارچین )، میوه ( فلفل مشکی ) و یا دانه ( جوزهندی ) باشه و به شکل درسته، خرد یا پودر شده واسه عطر و رنگ بخشیدن به غذا استفاده میشن.

یه فرد آمریکایی به صورت میانگین هرساله ۱ کیلو و ۶۰۰ گرم ادویه مصرف می کنه که نصف اون فلفل و دانه خردل ( در سس خردل ) است و شاید دلیل استفاده زیاد از اونا، خاصیت ضد 

سرطانی  شونه.

اثرات اودیه ها در سلامتی بدن

 اودیه ها و گیاهان معطر علاوه بر اینکه مقدار کمی ویتامین  ، املاح  و فیبر به غذا اضافه می کنن، شامل آنتی اکسیدان هایی  هستن که عوامل تخریب کننده سلولا یعنی رادیکالای آزاد  رو خنثی کرده و سطح سلامتی رو پیشرفت می بخشن.

ادویه های زیر به وسیله انجمن ملی سرطان به عنوان مواد ضد سرطان معرفی شده:پونه ، آویشن ، رُزماری یا اَکلیل کوهی ، رازیانه ، زردچوبه ، زیره مشکی ، بادیون ، گشنیز، زیره سبز و ترخون . با اندازه گیری اندازه آنتی اکسیدانا مشخص شد، مواد آنتی اکسیدانی موجود در پونه حتی از ویتامین E  ( یه آنتی اکسیدان قوی ) هم واسه سلامتی بدن مفیدتره.

بعضی ازانواع مشابه این ادویه جات مثل

زیره سبز ، رازیانه ، ترخونوزیره مشکی شامل موادی بنام تِرپن هستن که مانع از رشد تومورها شده و مقدار کلسترول  خون رو کاهش میدن. مخصوصاترخون خاصیت ضد سرطانی  خوبی داره.

رنگ زرد

زرد چوبه به دلیل وجود ماده ای بنام کارسامین (CURCUMIN) است که در آزمایشات حیوونی مشخص شده که بر علیه مریضی فراموشی  عمل می کنه.

از این رو تازگیا در ژورنال پزشکی NEW ENGLAND محققان در حال تحقیق روی کارسامین هستن تا راه درمانی واسه آسیب کیستیک فیبروز ( CYSTIC FIBROSIS ) پیدا کنن ، ولی تحقیقات انسانی در این مورد محدوده.

فلفل سبز و زعفران  سیستم ایمنی بدن رو تحریک می کنن وجوزهندی و میخک ( البته در آزمایشگاه ) از رشد میکروبا جلوگیری می کنن.زنجبیل و فلفل قرمز از تشکیل تومورها جلوگیری می کنه و اثرات ضد سرماخوردگی فلفل سبز هم در حال بررسیه.

به کار گیری

دارچین در درجه سوم و بعد از فلفل و خردل قرار داره. طی تحقیقی که سال گذشته انجام شد، تاثیر خوبی از دارچین  در درمان دیابت  دیده شد. این تحقیق نشون داد که مصرف ۱ یا ۲ قاشق چایخوری دارچین به شکل کپسول موجب کاهش قند خون ، تری گلیسیرید و کلسترول شد و از افت و خیز زیاد انسولین تو یه گروه گرفتار به دیابت نوع ۲  جلوگیری کرد.

مشکلی که با دارچین داریم اینه که معمولاً در شیرینی جات و مواد شامل چربی استفاده می شه. واقعا دارچین یه ادویه عالی واسه طعم دادن به گوشت چرخ کرده و سبزیجاته. اسفناج خرد شده رو می تونین با دارچین و 

کشمش  تفت بدین و یا چوب دارچین رو با چای دم کنین. دارچین ادویه خوبی واسه طعم دادن به هلو ، موز ، سیب  یا حتی ماست  شیرینه. البته مصرف روزانه ۱ یا ۲ قاشق چایخوری دارچین با غذا کار خیلی راحتی نیس.

 ادویه جات و گیاهان معطر صدها سال به عنوان دارو مورد استفاده قرار گرفته و می گیرن. ولی واسه درمان صد در صد بیماریا نمیشه به اونا اکتفا کرد، چون خیلی از یافته های تحقیقات روی اثرات اودیه ها، در آزمایشگاها بدست اومده و هنوز به طور قطعی به اثبات نرسیده. هم اینکه مصرف زیاد گیاهان معطر و ادویه جات به دستگاه گوارشی بدن خصوصاً معده آسیب می رسونن.

در هر صورت با مصرف از ادویه جات هم میشه از فوائد اونا سود برد وهم بیشتر به غذاهای گیاهی تکیه کرد تا غذاهای گوشتی.

در آخر اینکه :

رژیمی که پر از غذاهای گیاهی باشه، بدن رو در برابر سرطان و بیماریای قلبی  مراقبت می کنه و این وسط اودیه ها و گیاهان معطر هم موثر هستن.

منبع : tebyan.net

جمع آوری به وسیله بخش خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت سایت آکا

پاسخی بگذارید

بستن منو